Välinetieto

Junioripelaajan tärkeimpiä varusteita ovat sisäpelikengät, maila ja suojalasit.

Suojalasit

Lieksan Into on linjannut, että suojalasit ovat pakolliset kaikilla seuran salibandytoimintaan osallistuvilla alaikäisillä pelaajilla myös harjoituksissa. Suojalasit ovat paras tapa suojautua silmävammoilta. Lasien hankinnassa tärkeintä on istuvuus: lasien tulee tuntua hyvältä ja pysyä paikoillaan. 

Pelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa kansainvälisen salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja.


Sisäpelikengät

Hyvä kenkä on istuva, mukavan tuntuinen ja oikean kokoinen. Kiertojäykkyys, tuet, iskunvaimennus ja varrenkorkeus sekä pohjan pito ovat asianmukaiset. Lisäksi päällinen ja pohja kestävät melko kovaa kulutusta. Sisäpelikengät on tehty normaalille askellukselle, joten mahdollisista askellusvirheistä kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa.

Huom! Älä osta liian isoja kenkiä (kasvunvara). Iskunvaimennus ja pohjan pito kuluvat käytössä, joten kengät on joka tapauksessa hyvä uusia kerran vuodessa.


Salibandymaila

Oikean mittainen maila ylettyy navan ja rintalastan alareunan väliin. Liian pitkää mailaa on vaikea käsitellä, ja sillä on hankala laukaista. Liian lyhyellä mailalla joutuu puolestaan kurottelemaan, mikä rasittaa selkää. Lavan kovuus ja muoto vaikuttavat syöttöihin ja vetoihin. Junioripelaajan maila olisi hyvä olla riittävän joustava (jäykkyys vähintään 30), jotta hän saa vetoihin voimaa. Lapa on pehmeä ja hieman esimuotoiltu, ja siinä on riittävästi suoraa pintaa syöttöjen ja laukausten oppimiseen.