Miehet nousee 3. divisioonaan - finaalissa kaatui VarTa II lukemin 7-5

28.3.2023

Edustusjoukkueen kauden alussa tavoitteeksi asettama sarjanousu toteutui, kun joukkue voitti lauantaina 25.3. Liehussa käydyssä 3. divisioonan karsintaturnauksessa välierässä VehVe II:n ja finaalissa VarTa II:n.

Välierä

Välierä VehVe II:ta vastaan alkoi tasaisena. Ajassa 5.58 Joel Lampola vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tästä ei ainoastaan 8 pelaajalla ja maalivahdilla pelannut vierasjoukkue häkeltynyt vaan tasoitti pelin ajassa 8.43. Ainoastaan 7 sekuntia myöhemmin vierasjoukkue iski jälleen ja siirtyi pikamaalilla 1-2 johtoon. Erän loppupuolella kotijoukkueen Julius Lampola teki kaksi maalia ja näin ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 3-2.

Toinen erä sujui kotijoukkueen tahdissa, vaikka vastustaja aina välillä pyrkikin yllättämään nopeilla vastahyökkäyksillä. Joel Lampola sinetöi hattutempun onnistuen toisessa erässä kaksi kertaa ja Janne Reittu kertaalleen ja näin toiselle erätauolle mentiin jo mukavan tuntuisessa 6-3 johdossa.

Heti kolmannen erän alussa ajassa 30.37 Julius Lampola teki kolmannen maalinsa vieden kotijoukkueen jo ratkaisevan tuntuisesti 7-3 johtoon. Joukkueen ote kuitenkin herpaantui ja viisi minuuttia myöhemmin ajassa 35.22 vastustaja oli kirinyt jo maalin päähän tilanteeseen 7-6. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin heräsi jälleen taistelemaan ja Julius Lampolan onnistuessa vielä kaksi kertaa ja Eetu Behmin ja Joel Lampolan kertaalleen, joukkue vei lopulta voiton lukemin 11-7 (3-2, 3-1, 5-4)

Tilastot: Julius Lampola 5+2, Joel Lampola 4+0, Elias Lampola 0+3, Janne Reittu 1+1, Eetu Behm 1+0, Mikko Oinonen 0+1, Klaus Kärkkäinen 0+1. Sami Kajoskivi 17/23 torjuntaa ja Kimmo Pehkonen 3/4 torjuntaa.

Finaali

Finaalissa vastaan asettui kulissien takana käydyn taistelun jälkeen jo edellisenä iltana omassa kotikaupungissaan välieränsä pelanneen Varkauden Tarmon kakkosjoukkue. Tästä Varkaus sai itselleen finaalia ajatellen pidemmän palautumisajan ja sen myötä pienen edun. Tämä ei kuitenkaan kentällä näkynyt vaan kotijoukkue oli niskan päällä koko finaalin ajan.

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue toki meni 0-1 johtoon, mutta kotijoukkue nousi Janne Reitun, Klaus Kärkkäisen ja Eetu Behmin maaleilla erässä 3-1 johtoon.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Kotijoukkue hallitsi ottelua. Vastustaja kavensi ensin lukemiksi 3-2, mutta tämän jälkeen Julius Lampola ja Joni Korhonen lisäsivät toisen erän jälkeiseksi tilanteeksi 5-2.

Kolmannessa erän maaleista ensimmäisen teki Eetu Behm vieden kotijoukkueen jo 6-2 johtoon. Sen jälkeen onnistui vastustaja, jonka jälkeen Sami Kärkkäinen onnistui upeasti rangaistuslaukauksessa vieden joukkueen jo 7-3 johtoon. Vastustaja onnistui vielä kahdesti ajassa 33.06 ja 36.28, mutta kunnollista loppukiriä he eivät saaneet aikaiseksi vaan kotijoukkue vei lopulta finaalin oikeutetusti lukemin 7-5 (3-1, 2-1, 2-3).

Tilastot: Julius Lampola 1+2, Eetu Behm 2+0, Joni Korhonen 1+1, Klaus Kärkkäinen 1+1, Janne Reittu 1+0, Sami Kärkkäinen 1+0, Matti Härkönen 0+1. Sami Kajoskivi 12/17 torjuntaa.

Kiitokset sekä VehVelle että VarTalle hienoista otteluista. Kiitokset myös upeasti kannustaneelle runsaslukuiselle yleisölle!

Joukkue haluaa myös kiittää koko kaudesta yhteistyökumppaneita sekä Coach Teamia farmisopimuksen myötä tehdystä pelaajayhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta!