P11-junioreille hopeaa haastajafinaaleista!

5.4.2022

Lieksan Innon P11-juniorit kävivät viikonloppuna Leppävirralla pelaamassa Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen kärkijoukkueiden alueloppuhuipentumassa.

Välierässä vastassa oli Kaakkois-Suomen alueen sarjan voittanut Taipalsaaren Kisa. Ottelu oli alusta alkaen vauhdikas ja tasainen. Into hallitsi ensimmäisen erän alkua, mutta erätauolle mentiin TaiKi:n 2-1 johdossa. Toisessa erässä TaiKi oli pirteämpi ja karkasi jo 7-4 johtoon, mutta Oskari K:n kaksi sekuntia ennen erätaukoa tekemä 7-5 kavennusmaali käänsi ottelun suunnan.

Kolmanteen erään joukkue tuli täynnä intoa ja karkasi reilussa viidessä minuutissa 9-7 johtoon. TaiKi tuli vielä kerran tasoihin, mutta ottelun lopussa joukkue taisteli ja vei finaalipaikan lopulta niukasti lukemin 11-10 (1-2, 4-5, 6-3).

Erityiskiitos sekä Innon että TaiKin pienille, mutta sitäkin äänekkäämmille kannustusjoukoille. Katsomossa riitti tunnelmaa rumpujen paukkeen ja lippujen heilunnan säestäessä kannustusta.

Finaalissa vastaan asettui omassa välierässään Varkauden Tarmon kaatanut Pelicans SB Lahdesta. Myös finaalista kehkeytyi erittäin tasainen vääntö. Molemmat joukkueet pelasivat erinomaisesti ja varsinkin maalivahdit olivat liekeissä.

Hopeajoukkue.

Ensimmäiset kaksi erää olivat erittäin tasaisia ja toiselle erätauolle lähdettiin Pelicansin johtaessa 4-3. Kolmannen erän alkupuolella Pelicans hallitsi ja karkasi 6-3 johtoon. Ottelun viimeiset viisi minuuttia Into haki raivokkaasti tasoitusta ja onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 6-4 Oiva T:n rankkarimaalilla. Lopussa joukkue otti vielä maalivahdinkin pois, mutta sekään ei auttanut vaan Pelicans SB vei lopulta mestaruuden lukemin 4-6 (1-1, 2-3, 1-2). Lieksan Into onnittelee Pelicansia mestaruudesta!

Kaiken kaikkiaan P11-joukkueen kausi saa kiitettävän arvosanan. Joukkue pelasi ensimmäistä kauttaan sarjapelejä ja heti saavutuksena alueloppuhuipentuman hopeaa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!