Selvä voitto ja kirvelevä tappio kotiturnauksesta

9.11.2020

Viime lauantaina taisteltiin salibandyn 5.divisioonan sarjapisteistä Hyvinvointikeskus Liehussa. Edustusjoukkueella oli tuttuun tapaan ohjelmassa kaksi ottelua.

Aamulla kello 10 alkanut avausottelu juukalaista Coach Team II:sta vastaan oli Innon hallintaa alusta alkaen. Vaikka erässä nähtiinkin vain yksi maali, kun ajassa 12:49 Joni Korhonen maalasi Antti Kärkkäisen syötöstä niin erän hallintaa kuvastaa maalivahtien torjunnat. Innon Kimmo Pehkonen yksi torjunta ja Coach Team II:n Sami Kaikkonen 8 torjuntaa.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä. Into hallitsi ottelua ja Matti Härkösen onnistuessa maalinteossa kaksi kertaa johti Into ottelua kahden erän jälkeen lukemiin 3-0.

Vastustajan selkäranka katkesi lopullisesti Jesse Nevalaisen lisättyä lukemiksi 4-0, kun kolmatta erää oli pelattu vasta 9 sekuntia. Tämän jälkeen kolmannesta erästä tulikin maali-iloittelu ja Into vei ottelun lopulta selvin lukemin 9-1 (1-0, 2-0, 6-1). Tehokkaimpina pistemiehinä hääräsivät Matti Härkönen 3+0, Antti Toivanen 0+3, Jesse Nevalainen 2+0, Klaus Kärkkäinen 2+0 ja Joni Korhonen 1+1.

Päivän toisesta ottelusta TDy:tä vastaan kehkeytyikin sitten varsinainen trilleri. Ottelua oli pelattu vasta 22 sekuntia, kun Asko Alastalo vei TDy:n 0-1 johtoon.  Reilu minuuttia myöhemmin ajassa 1:27 Joel Lampola tasoitti ottelun alivoimamaalilla. Tämän jälkeen molemmat joukkueet osuivat ylivoimalla, Into kahdesti ja TDy kertaalleen ja näin ensimmäinen erä päättyi lukemin 3-2.

Toisessa erässä ainoastaan TDy onnistui maalinteossa Innon keskittyessä jäähyilyyn. TDy onnistui kolme kertaa ja kahden erän jälkeen oltiin lukemissa 3-5.

Kolmannen erän alku jatkui TDy:n hallinnassa. Ajassa 33:17 Markus Ronkainen teki lukemiksi jo 3-7. Samassa ajassa Innon maalivahti Kimmo Ikonen otti vielä epäurheilijamaisesta käytöksestä 2+10. Ja juuri, kun kahden minuutin jäähy oli päättynyt TDy onnistui jälleen ja ajassa 35:21 tulostaulu osoitti lukemia 3-8. Reilua minuuttia myöhemmin vasta 15-vuotiaan Julius Lampolan ajassa 36:34 tekemä 4-8 kavennus kuitenkin sytytti kotijoukkueen. Maaleja syntyi liukuhihnalta ja vain kolme ja puoli minuuttia myöhemmin ajassa 40:05 Klaus Kärkkäinen tasoitti lukemiksi 8-8. Tämän jälkeen ottelun viimeiset 5 minuuttia oli tasaista vääntöä ja takaisku tuli 21 sekuntia ennen ottelun loppua, kun TDy:n Eero Puustinen onnistui maalinteossa ja näin ollen TDy vei ottelun lopulta lukemin 8-9 (3-2, 0-3, 5-4).

Pisteiden valossa tehokkaimpia olivat Klaus Kärkkäinen 3+1, Joni Korhonen 0+3, Antti Kärkkäinen 2+0 ja Matti Härkönen 0+2. Innon osalta sarja jatkuu jälleen 29.11. Joensuussa.